Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Graffiti Exhibition στα Εξάρχεια


Το Stigma Exhibition Street Art Laboratory & Workshop αυτοπροσδιορίζεται σαν ένας βιομηχανικός χώρος που προάγει την κοινωνικοποίηση, τον πειραματισμό και την έκφραση του ατόμου μέσα από την τέχνη. Γεννήθηκε στις παρυφές της ελεύθερης ζώνης των Εξαρχείων και είναι η απόρροια μιας μακρόχρονης πορείας στο χώρο του Graffiti και του Streetart.
Το Stigma Exhibition Street Art Laboratory & Workshop ανοίγει τις πόρτες του, για δεύτερη φορά φέτος τον Μάιο και σας προσκαλεί σε μια μοναδική έκθεση Street Art & Graffiti που θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα των Braze & Spark (Heroes).
Οι Heroes δημιουργήθηκαν κάπου στο 2000 και είναι μία ομάδα με αρκετούς καταξιωμένους Graffiti & Street Artists, παράλληλα έχουν κερδίσει αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς και συμμετοχές σε διακεκριμένα φεστιβάλ όπως το εθνικό φεστιβάλ Κόμικς (Βαβέλ) και πολλά άλλα. Έχοντας πάντα το δικό τους μοναδικό στυλ κατάφερνουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και να προξενούν αίσθηση με τις δημιουργίες τους.
Η έκθεση θα διαρκέσει όλο το μήνα Μάιο.
Ώρες για το κοινό: 11.00 – 19.00
Διεύθυνση: Ανδρέα Mεταξά 4, Εξάρχεια

More About Heroes

Οι Spark-Braze (Poster-Pupet) ξεκίνησαν την δράση τους το 1995 ζωγραφίζοντας αρχικά στους δρόμους της Αθήνας. Από τα τέλη του 1997 ξεκίνησαν τις πρώτες τους εκθέσεις καθώς και συνεργασίες με διάφορους Έλληνες και ξένους Street Artists.
Το 2000 δημιουργήθηκαν οι Heroes, μία ομάδα με αρκετούς καταξιωμένους Graffiti & Street Artists κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς και συμμετοχές σε διακεκριμένα φεστιβάλ όπως το εθνικό φεστιβάλ Κόμικς (Βαβέλ). Επίσης σε Φεστιβάλ ζωγραφικής της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (1997) και συμμετοχή στην ομάδα καλλιτεχνών του Φεστιβάλ Chromopolis. Με την Stigma Squad και τηv Γενιά 2000 έχουν συνεργαστεί στην Κλαυθμώνος ( πλατεία Κοραή ) (2000), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2002) και στο Village Park (2003).
Έχοντας πάντα το δικό τους μοναδικό στυλ κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών με τις οποίες συνεργάστηκαν επαγγελματικά σε εικαστικές δημιουργίες όπως η coca cola, camel, echo, replay, montana.
Από το 2000 έως σήμερα έχουν αναπτύξει τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες σε καμβάδες, γλυπτά και κατασκευές. Έργα τους έχουμε δει σε δρόμους, Φεστιβάλ, events και σε εκθεσιακούς χώρους όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Schoolwave Festival και στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Links






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου